Leef jij voluit? Sta jij in contact met je gevoelens en diepliggende verlangens? Voel jij eigenlijk wel verbinding met je lichaam en leef jij vanuit je hart?

Dit zijn belangrijke vragen om naar meer: balans, ruimte, rust, levensenergie, liefde en voldoening te ervaren in je dagelijks leven.

Vanaf onze geboorte worden we al gevormd tot wie we vandaag de dag zijn. Door onze opvoeding en omgeving creëren we allerlei overtuigingen en patronen. Deze kunnen diep geworteld raken, zo diep dat je jezelf volledig bent gaan identificeren met deze opgedane gedachten. Belemmerende overtuigingen en emoties kunnen je enorm in de weg gaan zitten gedurende je leven. Dit zorgt voor negatieve energie wat zich uit in bijvoorbeeld je werk, relatie, vriendschappen, binnen je familie of jezelf. 

Deze blokkades door negativiteit maken het lastig bij jezelf te blijven en keuzes te maken die bij jou passen. 

Ik help je graag de verbinding met jezelf te herstellen. Vanuit deze verbinding, die vaak ontstaat vanuit vertragen en naar binnen keren, gaan we aan de slag om jouw diepere drijfveren te vinden en de ware essentie van jouzelf uit te nodigen.

Hier is tijd en oefening voor nodig, in feite leer je opnieuw naar jezelf te kijken en daarmee ook hoe je het beste voor jezelf kunt zorgen. 

Alles is mogelijk, zolang je maar de wil hebt, geduld en een open geest voor verandering. 

Methodes waar ik mee werk

Systemisch werk – Familie opstellingen

Tijdens een opstelling wordt jouw vraag of vastgelopen proces in kaart gebracht, door een probleem centraal te stellen. Denk aan: te vaak verantwoordelijkheden nemen die eigenlijk niet van jou zijn, het gevoel hebben dat alles altijd tegen zit of niet goed afloopt, moeite hebben met autoriteit of het leven überhaupt niet kunnen nemen (depressiviteit).

Een familie(systeem) is onlosmakelijk met elkaar verbonden. Iedereen heeft zijn eigen plek die ook zichtbaar wordt aan de hand van representanten (mensen die neergezet worden in een familieopstelling). 

Zodra je op de juiste plek in je familiesysteem staat, blijkt dat je met veel meer gemak je weg vindt in je dagelijkse leven. De patronen die zich voor doen blijven zich anders herhalen. 

(Tijdens een familieopstelling is de aanwezigheid van je partner, familie, de persoon die je opstelt, niet nodig)

The Work – Byron Katie

“We lijden alleen als we een gedachte geloven die in strijd is met wat is. Als je de realiteit anders wilt hebben dan zij is, kun je net zo goed proberen een kat te leren blaffen. Je kun het blijven proberen, uiteindelijk zal de kat naar je kijken en ‘miauw’ zeggen. Willen dat de realiteit anders is dan zij is, is hopeloos.” – Byron Katie

The Work van Byron Katie is een methode om je (negatieve) gedachten en overtuigingen te onderzoeken en aan te kijken. Is het wel waar wat je voelt en gelooft? Kan het niet ook anders..

“Een gespannen, onaangenaam gevoel is het resultaat van een gedachte. We hebben een gedachte, krijgen een gevoel en reageren daar dan op. In een poging deze onaangename gevoelens te veranderen, zoeken we meestal naar een oplossing buiten onszelf (relaties, social media, sport, alcohol, geld uitgeven etc) Dit geeft tijdelijke troost, dan lijkt het alsof we alles weer onder controle hebben.” 

– Quote uit het boek: ‘Vier vragen die je leven veranderen’ 

Leuk introductie boekje op the Work: https://thework.com/wp-content/uploads/2018/02/LB_dut_29may2012_a4_web.pdf

Geweldloze communicatie 

Ook wel ‘verbindende communicatie’ genoemd, is een manier van communiceren die kan helpen vriendelijk voor onszelf te blijven en voor de ander, met name in moeilijkere situaties. 

Je leert uitspreken wat er in jou leeft. Hoe kan je in de behoefte van jezelf en van de ander voorzien, zonder uit contact te gaan of je strijdbaar op te stellen.