Wat kan ik voor je betekenen?

Is het tijd om jouw klachten aan te pakken en verandering aan te brengen in jou leven?

Eet je al zo gezond en blijf je toch last van vermoeidheid, overgewicht en andere lichamelijke kwalen houden?

Wordt je van het kastje naar de muur gestuurd door therapeuten, artsen en medici?

Zie je door de bomen het bos niet meer door alle voedingstrends? En kan jij nog voelen welke voeding er werkelijk bij je past? 

Hier valt aan te werken zonder je te storten op allerlei diëten. Het is mogelijk om je goed te voelen, lekker te eten, verzadigd te zijn en energie na de maaltijd te behouden. Echt! 

Neem de verantwoordelijkheid van jouw gezondheid weer in eigen handen en ga samen met mij aan de slag via een aantal voedingsconsulten waar je de rest van je leven mee vooruit kan of kies voor een begeleidingstraject waarbij ik je de mogelijkheid bied om je te ondersteunen in het proces van integratie en geeft dit traject je een stok achter de deur.  

Op naar!

Meer vitaliteit / energie

Verbeterde prestatievermogen

Volledige gezondheid

Werkwijze

Jouw gepersonaliseerde voedingsadvies stel ik samen vanuit zowel traditionele Oosterse kennis als moderne Westerse kennis, waarin ik het beste vanuit drie verschillende voedingsleren laat samen komen.

Traditionele Chinese Geneeskunde – (Traditional Chinese Medicine)

Die naast de bekende accupunctuur, over een schatrijke eeuwen oude kennis rondom de helende werking van voeding beschikt. Ook wel bekend onder de namen ‘de 5 elementenleer’ en de ‘Chinese voedingsleer.’

Zei zetten net als kruiden, voeding in op een medicinale manier die tot volledige gezondheid leidt: wat zich in lichaam en geest laat uiten door een balans in Yin en Yang.  

Ook in het Westen waren wij ons in het verleden bewust van de helende werking van voeding. Zo kwam Hippocrates al in 460 v. Chr. met het bekende:

Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding

Wat ik zelf het mooiste vind aan de Chinese geneeskunde, is dat zei preventief werken. Daar waar het Westen de ziekte tot het eindstadium laat ontwikkelen om vervolgens met medicatie te bestrijden, pakt de Chinese arts het op bij de symptomen, de disbalansen die het lichaam laat zien vanuit het prille begin. 

VOORKOMEN IS BETER DAN GENEZEN

NIET WAT JE EET VOEDT JE LICHAAM - MAAR WAT JE KUNT VERTEREN

WAT VOOR DE EEN VOEDING IS – IS VOOR DE ANDER VERGIF

Klachten waar de TCM zoal mee kan helpen

  • Lage weerstand
  • Spijsverteringsproblemen
  • Terugkomende verkoudheden
  • Vermoeidheid
  • Hormonale klachten
  • Kinderwens
  • Gewrichtsklachten
  • Allergieën / hooikoorts
  • Kouwelijk voelen
  • Vaak nachtelijk plassen

De stofwisselingsleer

Dit is een voedingsleer, ontstaan in Amerika, die werkt met het onderscheiden van zogenaamde stofwisselingstypes. Zei gaan ervan uit dat ieder mens verschillend is, net zo veel aan de buitenkant, als aan de binnenkant. Je stofwisselingstype is net zo individueel als je vingerafdruk. 

Jouw unieke type bepaald welke voeding er bij jou past, waar je wel – niet energie van krijgt en in welke verhoudingen het beste proteïne, vet en koolhydraten kunt eten voor jouw optimale gezondheid en welbevinden. 

Welke type jij bent heeft te maken met je voorouders, welke type enzymen je van hun mee hebt gekregen om voeding af te breken in en goed op te kunnen nemen in je darmen. 

Voor de een is dit een maaltijd rijk aan groenten, granen, vetarme proteïne en de ander heeft een groot aandeel vette vlees en vissoorten nodig om gezond en klachtenvrij te blijven. 

Denk maar aan een Eskimo. Hoe denk je dat deze zich gaat voelen als je die op een veganistisch dieet zet? 

In een consult achterhalen we welke stofwisselingstype jij bent, wat enorme voordelen met zich mee kan brengen. Zo kan je te weten komen:

Welke aandelen vet, proteïne en koolhydraten het beste voor jou werken
Kom erachter of vegetarisme eigenlijk wel een optie is voor jou
Verzuurt jouw lichaam van vlees of juist van graan?
Waarom een dieet bij de ene wel werkt en bij de ander niet

Wat eten volgens je stofwisseling voor je kan betekenen
Bevrijdt jezelf van ‘food cravings’ en zoetbehoefte
Voel je verzadigd na een maaltijd
Ga terug naar jouw gezonde en stabiele gewicht
Overwin stemmingswisselingen, angsten en depressies
Vergroot je mentale helderheid
Overwin indigestie, vermoeidheid en allergieën
Voorkom en draai ziekten terug

Orthomoleculaire geneeskunde

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts. Separated they live in Bookmarksgrove right at the coast of the Semantics, a large language ocean.

Orthomoleculaire geneeskunde

Is een vorm van complementaire zorg waarbij het zelf herstellend vermogen van het lichaam wordt aangesproken door deze te ondersteunen via het verhogen van lichaamseigen stoffen, zoals vitamine & mineralen die in tekort zijn geraakt. Dit kan via aanpassing van voeding en leefstijl aangevuld door goede kwaliteitssupplementen. Zei geloven:

METEN = WETEN

In mijn praktijk meet ik via:

EMB Bloedtesten

De Energetisch Morfologische bloedtest (EMB) is een goede methode om de oorzaak van ‘vage klachten’ te traceren. Dan kan je denken aan een moe en futloos gevoel, hormonaal uit balans zijn, slecht slapen, je van alles vergeet of wanneer je bijvoorbeeld last van je darmen hebt.

De EMB bloedtest kan de verschillende verstoringen en problemen in het lichaam die hiermee samen hangen zichtbaar maken, zodat we er iets aan kunnen doen! 

“De test kun je zien als een APK keuring voor je lichaam waarmee je actuele inzage krijgt in jouw algehele gezondheid.”

Hoe gaat de EMB test in zijn werk?

Met een handige (kleine) prikpen neem ik wat druppels bloed af uit je vinger. Deze afname heeft niet veel bloed nodig en je voelt er weinig van! Het bloed wordt vervolgens naar het lab gestuurd waarmee ik samenwerk. Over het algemeen is de uitslag binnen 3 weken bekend. Op basis van deze uitslag maak ik een passend advies die ik met je in een vervolgconsult bespreek en je later van mij via de mail ontvangt. 

Welke verstoringen van het lichaam kunnen er o.a. worden aangetoond met deze test?

**LET OP: deze bloedtest is geen vervanging van medisch advies van je huisarts.
**De waardes wijken af van het reguliere circuit. Deze test valt dus niet te vergelijken.
**De meeste mensen herkenning zichzelf in de uitslag. Ongeveer 70-80% van de cliënten merken vooruitgang als ze met de adviezen aan de slag gaan.
**De bloedtesten kunnen alleen afgenomen worden van maandag t/m donderdag ivm de openingstijden van het lab.
**De bloedtesten komen NIET in aanmerking voor vergoeding.