Opleidingen & certificaten

Ik ben een 500 hrs RYT yoga alliance geregistreerde Yoga docent en heb mijn certificaat behaald door het volgen van twee yoga opleidingen in India:  RYT-500_teacher.png

  • Arhanta yoga ashram – 200hrs training hatha yoga & meditation
  • Yogpeeth Rishikesh – 300hrs advanced teacher training hatha-asthanga

 

Vanaf jongs af aan ben ik opzoek naar de betekenis van het leven. Ik had altijd het gevoel alsof er meer bestond. Na mijn afstuderen aan de kunstacademie ben ik in totaal een jaar gaan reizen in Azie verdeeld over drie verschillende trips. In een zoektocht naar vrijheid, avontuur en verdieping van mijn yoga kennis.
De eerste reis was life changing voor mij.  Een eerste solotrip buiten Europa, door crazy India gedurende drie maanden tijd. Hier ben ik mijn eerste yoga opleiding begonnen bij Arhanta yoga ashram. Een zeer intense ervaring die mij veel diepte heeft gegeven in bewust leven en mij liet inzien wat mijn missie in dit leven zou kunnen zijn door middel van de yoga filosofie. Dit gecombineerd met de herkenning in spiritualiteit die door heel India heen verwoven is, gaf mij een gevoel van thuis komen- thuis in mijzelf.

Na mijn terugkomst in Nederland ben ik gelijk begonnen met les geven. Ik starte samen met een vriendinnetje een eigen yoga studio. Een heerlijk initiatief waar wij elke week yoga les gaven en vooraf een gezonde soep serveerden. Na 9 maanden ervaring opgedaan te hebben ben ik vertrokken naar Cat Ba island, Vietnam. Hier heb ik magische yogalessen op het strand gegeven, drie keer per dag zowel prive als aan groepen en heb ik als kayak tour guide gewerkt door mensen rond te leiden door de wateren van Ha Long bay. Een prachtige ervaring, elke dag buiten in de natuur en ondertussen de kennismaking met de Vietnamese cultuur.

Mijn derde trip van zes maanden, bracht mij weer thuis, wederom in India voor mijn 2e advanced yoga teacher training in Rishikesh en ben ik daarna doorgevlogen naar Tokyo om vier maanden de tradionele, o zo interessante, Japanse cultuur te ontdekken. Nog een keer een reis die mij nog meer verbonden heeft met mijzelf en die de schoonheid van het leven heeft liet zien.

Tussendoor heb ik veel yoga workshops gevolgd in onder andere: meditatie, pranayama, Yoga anatomy, voice yoga, chakra’s en Kundalini yoga. Dit is een onophoudelijk proces waarin nog vele workshops en scholen aan toegevoegd gaan worden.
Momenteel ben ik verdiept in de Chinese voedingsleer vanuit de 5 elementen en de Traditionele Chinese geneeskunde. Een ware verrijking op mijn yoga kennis een prachtige manier om de gezondheid te verbeteren en mensen zich beter te laten voelen. Naast yoga lessen geef ik voedingsconsulten die zowel preventief werken op de gezondheid als het genezen of verzachten van ziektebeelden.

Naar mijn idee zijn plezier en verbinding een van de belangrijkste pillars in het leven en integreer ik deze zo veel mogelijk in mijn lessen & consulten.

“Ik draag graag mijn steentje bij in het behalen van zelf realisatie van anderen door middel van yoga, meditatie en gezonde voeding, op weg naar de meest gebalanceerde en gelukkige versie van jezelf.”